FOTOGRAFIE

SANDRA PEERENBOOM

Aangenaam, Sandra Peerenboom

Sinds mijn 13e fotografeer ik alles wat los en vast zit. Eerst hobbymatig en vanaf mijn 19e jaar als fotograaf voor het Brabants Dagblad regio Uden/Veghel in de weekenden.
Na mijn afstuderen, aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, heb ik me als zelfstandige in ’s-Hertogenbosch gevestigd.

Van 1997 – 2019 ben ik werkzaam geweest als vaste fotograaf voor het Brabants Dagblad op diverse redacties. In dit soort werk ligt mijn kracht. Ik ben het gewend om flexibel te zijn, ad hoc te kunnen werken, onder alle licht omstandigheden, en met de meest uiteenlopende onderwerpen op verschillende locaties. Ook leer je door dit werk je stad en leefomgeving goed kennen en ontmoet je de meest bijzondere mensen.

Nu werk ik voor vakbladen, bedrijven en overheid en maatschappelijke organisaties. Met ruim 30 jaar ervaring ben ik inmiddels een zeer ervaren fotograaf. Mijn specialisaties zijn portretten, reportages en beeldverslagen van verschillende onderwerpen op locatie. Om gebouwen vanuit een mooi perspectief te fotograferen, werk ik met een hoogtestatief van 8 meter. Ik heb interesse in nieuwe technieken en volg met regelmaat een cursus om up-to-date te blijven.

Ik ben flexibel, meedenkend, secuur en kan snel werken én leveren. Ik weet mensen op hun gemak te stellen, ben respectvol, en weet intuïtief hoe ik het beste met verschillende mensen om kan gaan. Ik leg makkelijk contact en weet iedereen te enthousiasmeren en toch mijn doel te bereiken.

Mijn aanpak begint met een goede voorbereiding. Ik weet wat de opdracht inhoud (wat-waar-hoe-wanneer-wie). Met de opdrachtgever stem ik de aanpak af. Dan wordt de afspraak gemaakt. Bij bijvoorbeeld een portret bespreek ik de locatie, tijdsduur, geef kledingadvies en ik ben duidelijk waarvoor de foto gebruikt gaat worden. Ik luister naar de ideeën van de geportretteerde en van de opdrachtgever. Tijdens het fotograferen zorg ik voor een prettige sfeer en stel ik de mensen op hun gemak. Dat komt de foto zeker ten goede.

Op mijn computer maak ik een ruime selectie van de foto’s waaruit mijn opdrachtgever mag kiezen.

Mijn beroep is het allerleukste vak wat er is en ik doe het nog iedere dag met veel plezier.